VoetreflexbehandelingDe voeten zijn een belangrijk deel van ons lichaam die ons met de aarde in verbinding brengen. We besteden zelden aandacht aan de gezondheid van onze voeten, maar ze kunnen de gezondheid van de rest van ons lichaam beïnvloeden, door onze postuur aan te passen en onbalans te veroorzaken in andere gebieden. 

De reflexbehandeling is gebaseerd op het idee dat specifieke punten en gebieden van de voet corresponderen met verschillende organen, systemen, botten en klieren van het lichaam. 

Problemen kunnen zich manifesteren in delen van de voeten in de vorm van harde en gevoelige plekken die met druk op bepaalde punten behandeld kunnen worden. 

De voetreflexbehandeling verschilt van een normale voetmassage door zich te concentreren op deze specifieke punten. Het doel is om spanning los te laten in betrokken gebieden en organen en om het immuunsysteem te stimuleren tot zelfherstel. 

Elke voet vertegenwoordigd een verticale helft van het lichaam. De linkervoet verhoudt zich tot de linkerhelft van het lichaam, en de rechter tot de rechterhelft. 

Daarom kan bijvoorbeeld de galblaas behandeld worden op het reflexgebied op de rechtervoet, en de milt en de alvleesklier op de linkervoet. 

De reflexbehandeling is een aanvulling op andere therapieën en is een in de hele wereld algemeen bekende en gebruikte behandeling. Het is ook populair als een zelfbehandelingstherapie. 

Voor deze behandeling blijft de patient volledig aangekleed, op de voeten na. De behandeling kan met of zonder olie worden verricht afhankelijk van de voorkeur van de patient.